Een kerstpakket kopen online; volg dit handige stappenplan

2 min gelezen

Steeds meer mensen besluiten hun kerstpakket bij een webwinkel aan te schaffen en daar zijn goede redenen voor. Online zijn de kerstpakketten goedkoper, is het assortiment groter en is de winkel het hele jaar open. Je hebt dus echt lang de tijd om je keuze te maken en een pakket uit te kiezen dat indruk maakt. Als je besluit om je pakketten online aan te schaffen, dan is het zaak om de beste uit te kiezen uit het grote assortiment. Het onderstaande stappenplan helpt je daarbij.

1. Wat is jouw ideale kerstpakket?

Je wilt het ideale kerstpakket vinden, dus voordat je je bestelling plaatst, wil je exact weten wat je gaat geven. Gelukkig heb je hier bij een webwinkel het hele jaar de tijd voor, dus maak daar gebruik van. Hier vind je een klein apart stappenplan waarmee je het ideale kerstpakket aanwijst.

  1. Stuur een enquête rond waarin je je personeel om hun input en verwachtingen vraagt over het eindejaarsgeschenk.
  2. Ga op zoek naar overeenkomsten onder je personeel en verwerk die in het kerstpakket. Het bedrijf, jullie werkzaamheden en de prestaties die geleverd zijn, zijn dan goede punten om te gebruiken.
  3. Schrijf op wat jouw ideale kerstpakket is, bijvoorbeeld met producten die verwijzen naar wat jullie doen, een thema dat refereert naar een belangrijke prestatie van het afgelopen jaar, uitgevoerd in jullie huiskleur en met het logo van je bedrijf op de verpakking gedrukt.

2. Zoek een webwinkel uit

Er zijn voldoende webwinkels te vinden die kerstpakketten verkopen. Kies een winkel uit met een groot assortiment kwalitatieve kerstpakketten en goede algemene voorwaarden. Je wilt ook kijken naar extra opties die ze aanbieden, zoals maatwerk, een eigen keuze concept of de mogelijkheid om verschillende pakketten in één order te bestellen. Dan kun je onderscheid maken tussen pakketten voor klanten, stagiaires, vaste medewerkers, uitzendkrachten, mannen, vrouwen, enzovoorts.

3. Stel de filters zorgvuldig in

Nu ga je de filters gebruiken die de webwinkel hanteert. Door deze goed in te stellen haal je uit het grote assortiment exact de kerstpakketten die voor jou relevant zijn. Stel dan je prijsklasse in, de kleur die je wilt laten terugkomen, het thema en eventueel ook het artikel dat je erbij wilt laten doen. Het is veel gemakkelijker om op die manier een selectie te maken dan om het hele assortiment door te moeten lopen. Kies je voor maatwerk, dan neem je bij deze stap contact op met de webwinkel en stel je je ideale kerstpakket samen met iemand van de winkel.

4. De bestelling plaatsen

Het enige wat je nu nog moet doen is je kerstpakket bestellen. Selecteer het kerstpakket of de kerstpakketten die je wilt kopen en geef duidelijk aan hoeveel je nodig hebt. Bij de meeste webwinkels kun je ook aangeven waar en wanneer je je kerstpakketten wilt laten afleveren. Je betaalt en je bestelling is afgerond. Op deze manier profiteer je optimaal van alle voordelen die online winkelen voor kerstpakketten met zich meebrengt.