Natuurlijke gezichtsverzorging: de basics

2 min gelezen

Het is heel belangrijk om goed voor je huid te zorgen, want je moet er je hele leven mee doen. Dit geldt ook zeker voor je gezicht, want dat is immers het eerste wat mensen te zien krijgen. Je straalt vanzelf als je een mooi huidje hebt, maar helaas is niet iedereen daarmee gezegend. Gelukkig zijn er een aantal producten die je daar wel bij kunnen helpen. Welke natuurlijke gezichtsverzorging dit zijn, lees je hier!

 

Natuurlijke gezichtsverzorging: de basics

 

Ten eerste is het belangrijk om je huid iedere ochtend en avond te reinigen. Dit kan met een milde reinigingsgel of -lotion. Daarna spoel je je gezicht af met water. Na het reinigen gebruik je een toner om de pH-balans van je huid te herstellen en te prepareren voor de natuurlijke gezichtsverzorging. Begin met het uitsmeren van een paar druppeltjes serum. Serum geeft je skin een boost en zorgt voor net dat beetje extra verzorging. Laat het serum ongeveer 20 seconden inwerken en vervolg daarna met een gezichtscrème. Masseer de crème met zachte roterende bewegingen in op je huid en je bent klaar! Vergeet trouwens ook zeker geen SPF te smeren als je overdag de deur uit gaat, want je moet je gezicht ook beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

 

Welk huidtype heb ik?

 

Bij het gebruik van gezichtsverzorging is het belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Er bestaan namelijk verschillende soorten producten voor verschillende huidtypes. Zo zijn er producten speciaal geschikt voor bijvoorbeeld een jonge huid of een rijpe huid. Ook wordt er een onderscheid gemaakt tussen een vette huid, droge huid of gecombineerde huid. Daarnaast bestaat er ook natuurlijke gezichtsverzorging bedoeld voor diverse huidproblemen zoals acne, gevoelige huid, eczeem of couperose. Heb je ook een lastige huid? Dan is aan te raden om eerst een klein beetje product te proberen op een stukje huid, voordat je je hele gezicht vol smeert. Vraag ook gerust naar advies als je niet zeker weet welk product het beste bij je huid past.