Nicotinezakjes hebben vele voordelen ten opzichte van tabak

3 min gelezen
armband graveren cadeau

Het gebruik van nicotinezakjes is eigenlijk het nieuwe roken! Iedereen weet dat roken slecht is voor onze gezondheid, toch is de verslaving aan sigaretten zo sterk dat sommige mensen niet kunnen stoppen. Dit komt door de nicotine die verwerkt zit in de tabak. De naam zegt het al, nicotine-zakjes bevatten nicotine maar geen tabak! Bovendien rook je ze niet maar leg je ze onder je bovenlip. Maar buiten het feit dat de pouches met nicotine een stuk gezonder zijn dan het roken van sigaretten hebben deze zakjes nog vele andere voordelen.

Nicotinezakjes geven een frisse smaak en hebben een lekkere geur

Nicotinezakjes zijn verkrijgbaar in vele verschillende smaken, denk bijvoorbeeld aan mint, drop, tropisch, cola, citrus of koffie smaak. Hiermee kun je het gevoel nabootsen van een snoepje in je mond. Maar wanneer je zo’n zakje onder je bovenlip legt heb je geen zin meer om echt te snoepen. Voor veel mensen is het gebruik van zo’n zakje dus ook een manier om minder te snoepen. Je ervaart bovendien niet enkel een lekkere smaak, maar ook je adem ruikt naar de gekozen geur.

Witte gezonde tanden

Nicotine pouches lijken op Zweedse snus maar hebben toch meer voordelen. Zo bevat snus tabak en de zakjes niet. Daardoor zijn de zakjes wit van kleur en de snus bruin. Je begrijpt dat de bruine snus ook je tanden verkleurt, echter de witte nicotinezakjes doen dat niet! Bovendien zul je minder gaan snoepen als je de zakjes regelmatig gebruikt, dus je tandarts zal er blij mee zijn!

Stoppen met roken zonder afkickverschijnselen

Wist je dat de nicotinezakjes verkrijgbaar zijn in verschillende sterktes? De zakjes kun je kopen van licht tot zeer sterk. Wanneer je de zakjes gaat gebruiken om te stoppen met roken, dan kun je afhankelijk van de ernst van je verslaving een zakje op de juiste sterkte kiezen en deze vervolgens steeds met iets minder nicotine aanschaffen. Er zijn ook pouches zonder nicotine verkrijgbaar maar wel met dat lekkere smaakje waar je inmiddels zo aan gehecht bent.

Nicotinepouches helaas nog niet gelegaliseerd in Nederland

Zweedse snus komt uiteraard uit Zweden, daar gebruiken ze het al jaren. Het is dan ook niet gek dat je in Zweden bijna niemand sigaretten ziet roken. Dat is heel positief want van het gebruik van de snus heeft niemand in je omgeving last. Het stinkt niet, veroorzaakt geen rook en is bovendien minder schadelijk voor je gezondheid. Wel is het vreemd dat de nicotinezakjes enkel en alleen in Zweden zijn toegestaan. In Nederland en alle andere Europese landen zijn de pouches nog niet gelegaliseerd en dus ook niet te koop. Ondanks meerdere rechtszaken is de legalisatie ervan dus nog niet gelukt.

Mooi alternatief voor het rookprobleem

Wetenschappelijk is bewezen dat het gebruik van nicotine pouches vele malen gezonder is dan het roken van sigaretten, die wel op iedere hoek van de straat te koop zijn. Het instellen van het rookverbod en de prijsverhoging van de sigaretten zijn er een bewijs van dat roken hinderlijk kan zijn voor je medemens en jezelf. Je zou zeggen dat de nicotinezakjes dus juist een prachtig alternatief zijn voor het rookprobleem.