Tips voor het inrichten van een kleine keuken

2 min gelezen
Perfecthomeshop

Kook jij graag, maar heb je geen ruimte voor een grote, uitgebreide keuken? Vrees niet! Er zijn nog heel wat opties om zelfs in een kleine keuken, zoals die van de Perfecthomeshop, diners voor de hele familie te maken. Deze tips zijn een goed begin.

Uitschuifbare elementen

In een kleine keuken is vaak weinig ruimte. Toch is het belangrijk dat je plek hebt om fatsoenlijk te kunnen koken. Het kan dus verstandig zijn om te je te verdiepen in uitschuifbare elementen. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in een snijplank die je boven je fornuis kunt uitschuiven. Of een uitschuifbaar kruidenrek. Je kunt ook op zoek gaan naar een kastje op wieltjes, dat je neer kunt zetten waar het jou uitkomt, zodat het niet in de weg staat.Perfecthomeshop

Opbergruimte creëren

In een keuken horen heel wat spullen. Er is dus ook veel opbergruimte nodig. Denk dus na over slimme opbergers. Koop tussenstukken voor je keukenkastjes, waardoor je alle loze ruimte efficiënt kunt vullen. Gebruik manden voor bovenop de keukenkastjes. Maak haakjes aan de muur, waar je je theedoeken, ovenwanten en spatels kwijt kunt. Er zijn heel veel manieren om efficiënt gebruik te maken van de ruimte die je hebt.

Houd het opgeruimd

Zelfs als je de meest efficiënt ingerichte keuken van de wereld hebt, is het bij een kleine keuken belangrijk dat je je keuken netjes en opgeruimd houdt. Gooi tijdens het koken het vuilnis vast weg, zodat het niet in de weg ligt. Plaats de spullen die je niet nodig hebt vast terug in de kast of in de koelkast en leg je vuile vaat op een plek waar het niet in de weg ligt, of was het vast af. Zo kun je zonder je druk te maken over een kleine ruimte een heerlijke maaltijd maken voor de hele familie. Of alleen voor jezelf.

Meer verhalen