Een kerstgeschenk voor je personeel

2 min gelezen
personeel kerstgeschenk

Veel bedrijven en werkgevers willen hun personeel graag wat speciaals bieden aan het eind van het jaar. Dit wordt vaak als een kerstpakket aangeduid. En daar kan echt van alles in worden verpakt. Van de flessen wijn, spaghetti pakketten tot aan heerlijke chocolade, bloemen of waardebonnen die het personeel vervolgens naar eigen inzicht mag besteden. Maar ook zaken zoals een persoonlijke kaart waarin de individuele persoon wordt bedankt voor bewezen diensten door de directie, is ook een van de vele mogelijkheden.

personeel kerstgeschenk personeel kerstgeschenk

Een kerstgeschenk voor je personeel: waarom eigenlijk?

De traditie van het geven van een kerstgeschenk voor je personeel is om meerdere redenen ooit ontstaan. Maar wat als belangrijkste reden ervoor wordt aangevoerd is waardering van het personeel. Uiteindelijk is het personeel de dobber waar elk bedrijf op drijft. De dagelijkse activiteiten die steeds weer opnieuw correct moeten worden uitgevoerd, het contact met de klanten dat representatief moet zijn en moet staan voor de waarden van je bedrijf. Als je als ondernemer gezegend bent met goed en gemotiveerd personeel is het essentieel om dat niet alleen te belonen met een personeel kerstgeschenk, maar met name je waardering te laten blijken voor al het werk dat ze doen, de overuren die ze bereid zijn te maken. Zulk betrokken personeel is bijzonder waardevol en ligt zeker niet overal op straat. Heb je goed personeel, tel dan je zegeningen en geef ze de waardering die ze verdienen. Dit versterkt ook weer hun band met jouw bedrijf, maar ook hun onderlinge werksfeer wordt er nog beter van.

Een mooi personeel kerstgeschenk

Waar kun je behalve kerstpakketten nog meer aan denken? In het kader van teambuilding en onderlinge verhoudingen is zoiets als een personeelsuitje een grote aanrader. Zo kun je het personeel meenemen naar een pretpark, een zwembad of een theatervoorstelling. Dit soort activiteiten verbeteren de onderlinge verhoudingen van het personeel. Men leert elkaar zo kennen is een ontspannen setting. Het voordeel hiervan is dat er zo nieuwe banden worden gesmeed die het resultaat op de werkvloer te goede zullen komen. Ook voor het personeel zelf is het prettig als de onderlinge sfeer goed is, er ook vertrouwen onder elkaar is en dat dit vooral zo zal blijven.